Over docent

Over Yoga en Yogi-Flower

Kinderyoga scholen

Over de docent Paola Koekoek-Garau

Jaren geleden kwam ik in aanraking met yoga. Dit was als een gevoel van thuiskomen. Het voelde zo fijn dat ik dit met iedereen wilde delen. Ik begon met een kinderyoga opleiding dit was ook niet meer dan logisch aangezien mijn achtergrond uit het kinderwerk komt, o.a. peuterspeelzalen, kinderdagverblijf en speciaal onderwijs. Yoga geven aan kinderen, ze zien groeien en stralen meer zelfvertrouwen krijgen maakt mij nog steeds heel erg gelukkig en blij. Inmiddels mag ik mijn kennis delen tijdens de Aerial Kids training die ik mag geven voor Aerial yoga Nederland. Daar ben ik zeer dankbaar voor en dit doe ik met veel plezier! Ik wilde ook meer de diepte in en ben toen na de kinderyoga opleiding een Hatha yogaopleiding gaan doen. Meerdere Aerial yoga cursussen gedaan, chakra bijscholing, Restorative yoga cursus, Ayurveda cursussen en meditatie cursussen om ook volwassenen meer ontspanning, rust en zelfvertrouwen mee te geven. Inmiddels ben ik acht jaar verder met al meer dan 4 jaar mijn eigen fijne mooie yogastudio waar de energie prachtig voelt en ik mijn passie yoga met veel liefde vanuit mijn hart lessen mag aanbieden aan iedereen.

Het yogapad is een pad dat nooit eindigt en ik zal mijzelf steeds blijven bijscholen. Ik hoop je in mijn studio te mogen verwelkomen.

Namasté

Wat is yoga
Yoga is ontstaan in India. Yoga komt uit het Sanskriet en betekent samenbrengen, verbinden, verenigen en tot evenwicht brengen.

Wat is Hatha en Yoga
HA- is zon en -THA is maan. De tegenpolen in jezelf verenigen. De juiste balans vinden tussen lichaam en geest, denken en voelen en de juiste balans vinden tussen de buiten wereld en jezelf.Volgens Patanjali is “yoga het wervelen van de geest stilleggen ”Het pad van Patanjali ‘Het achtvoudige pad’ Het juiste inzicht en de juiste instelling; juist spreken, juist handelen en het juiste levensonderhoud; juist streven, de juiste bewustheid en de juiste concentratie. ‘Het pad van yoga is een ontwikkelingspad dat nooit eindigt.’Volwassenen en kinderen die regelmatig yoga beoefenen beleven een toename in concentratie, innerlijke rust, focus, krijgen meer zelfvertrouwen en zijn aardiger voor zichzelf en voor anderen. Zij staan daardoor positiever in het leven.

Positieve effecten van yoga
Het lichaam wordt soepeler, leniger en sterker. De ademhaling wordt verbeterd. Aandacht voor je ademhaling geeft een gevoel van reinheid, lichtheid, nieuwe energie en helderheid. Een juiste ademhaling is er een die blokkades wegneemt. Zo heb je minder last van benauwdheid. De spijsvertering wordt bevorderd en heb je minder last van buikklachten.Je leert jezelf lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Iedereen heeft het tegenwoordig erg druk en  daardoor kun je je gestresst, opgejaagd en prikkelbaar voelen. Of je krijgt last van hoofdpijn. Mensen hebben ook behoefte aan ontspanning. Doordat mensen leren te ontspannen slapen ze beter. Yoga helpt je met je persoonlijke groei. Yoga kan het contact herstellen met je echte gevoelens en je gevoelsleven in balans brengen. Je komt meer in contact met jezelf en je innerlijk wordt completer en echter. Je krijgt meer zelfvertrouwen, je mag zijn wie je bent en daar mag je trots op zijn. Je wordt aardiger voor jezelf en anderen en gaat positiever in het leven staan. Je leert genieten en ervaart minder frustraties, woede en verdriet.