Yoga lifestyle

Yogafood / thee

Chakra thee voor de dagen van de week.

Maandag
Gember voor de 1e Chakra wortelchakra. Het is de basis van alle chakra’s en belangrijk om je geaard te voelen. Veilig en beschermd voelen. Ik mag er zijn.

Doe een paar dunne plakjes verse gemberwortel in een hoog thee glas en schenk er heet water overheen. Laat dit rustig 5 tot 10 minuten trekken. Voeg eventueel wat honing toe om het wat zachter te maken als de thee een beetje is afgekoeld, anders wordt de honing giftig.

Andere kruiden die zorgen voor meer balans in je wortelchakra zijn salie, paardenbloemwortel en vlierbloesem. 

Dinsdag
Goudsbloem voor de 2e Chakra sacraalchakra. Deze chakra heeft te maken met de manier waarop je omgaat met andere met verbinding maken en nieuwe ervaringen opdoen. Eindeloos verlangen.

Doe een paar goudsbloemen in een thee zeefje je kunt gedroogde of verse gebruiken schenk er heet water overheen. Dek het af en laat ongeveer 10 minuten trekken. Je kunt eventueel hibiscus er aan toe voegen. 

Woensdag
Rozemarijn voor de 3e chakra zonnevlechtchakra.Wordt ook wel navelchakra genoemd. Deze chakra staat in verband met je zelfverzekerdheid en controle over je leven, emotie en gedachten. Vertrouwen hebben in onszelf.

Doe een theelepel verse of gedroogde rozemarijn in een thee zeefje schenk er heet water overheen laat het mengsel 5 tot 10 minuten trekken. Ook venkel en kaneel zorgen voor balans in deze chakra.

Donderdag
Jasmijn voor de 4e chakra de hartchakra. Deze chakra verbind de onderste met de bovenste chakra’s. Het is verbonden met het uiten van liefde, compassie en vergeving. Liefde geven en ontvangen.

Doe een theelepel gedroogde jasmijnknoppen in een kop en schenk er water overheen die net van de kook is of voeg een paar jasmijnknoppen toe aan gewone of groene thee. Haagdoornbessen en rozenblaadjes zijn ook geschikt om je hartchakra in balans te brengen te herstellen en te ondersteunen. 

Vrijdag
Rode klaver voor de 5e chakra de keelchakra.Staat voor zelfexpressie spraak en communicatie. Echt luisteren met volledige aandacht en gewaar zijn. Innerlijk luisteren. 
Doe een eetlepel gedroogde rode klaver in een kop en schenk er heet water overheen. Laat 10 minuten trekken. Citroen en eucalyptus zijn ook fijn om de deze chakra in balans te brengen. 

Zaterdag
Munt voor de 6e chakra de derde oog cahkra.Deze chakra staat in verband met werkelijk kunnen zien. Balans brengen in deze chakra helpt om beter te focussen en het grotere geheel te kunnen zien. Vertrouwen op je intuïtie en innerlijke gevoel. 
Breng water aan de kook en doe er verse muntblaadjes bij. Voeg er eventueel jasmijn en citroen aan toe. 

Zondag
Lavendel voor de 7e chakra de kroonchakra. Deze chakra staat in verbinding met je verbondenheid met je spiritualiteit. We zijn alle volledig EEN voelen. 
Doe een theelepel gedroogde lavendel in een thee zeefje en schenk er gekookt water overheen. Als je moet wennen aan de bloemige smaak laat het dan niet te lang trekken. Om je kroonchakra in balans te brengen en te herstellen kun je ook lotuswortel gebruiken.