Lestypen

Wat er zoal aan bod komt bij een yogales is:
Yoga houdingen (Asana) Ademhaling oefeningen (Pranayama) Ontspanning en meditatie (Dhyana) Concentratie (Dharana) Massage Creativiteit (Tekenen). Een proefles kost € 10,- en wordt verrekend met het eerste lesgeld bij aanmelding. Mits de aanmelding binnen 2 weken is.

Mindful Restorative Yoga

Deze vorm van yoga is zeer zacht en ontspannend en is voor iedereen toegankelijk.

Restorative yoga is een therapeutische vorm waarin houdingen worden ondersteunt met dekens, riemen, kussens om het lichaam nog dieper en meer te laten ontspannen. De yogahoudingen worden lang aangehouden ongeveer 5 tot 10 minuten zolang als het prettig voelt in jou lichaam. Doordat de houdingen zolang worden aangehouden heeft het lichaam de tijd om te kalmeren en diepgewortelde spanningen los te laten. Kijk hier voor het lesrooster. Een proefles kost € 10,- en wordt verrekend met het eerste lesgeld bij aanmelding. Mits de aanmelding binnen 2 weken is.

Kosten
Yogalessen kosten € 41,50 euro per maand voor 1x per week of € 51,50 euro per maand voor onbeperkt aantal lessen. De lessen zijn schriftelijk opzegbaar en hebben 1 maand opzegtermijn. Mocht je een les missen mag deze in overleg worden ingehaald binnen 3 maanden. 

Lokatie
Yogi-Flower – C. van Eesterenplein 13a – 1333 KM Almere

Je kan je hier inschrijven.
Deze les is onderhevig aan de Algemene Voorwaarden

Hatha Flow Yoga

Wil je meer leren over de acht onderdelen van yoga? Het achtvoudige yoga-pad van Patanjali?

Yoga omvat meer dan alleen maar lichaamshoudingen.In de yoga Sutra’s worden acht onderdelen van yoga beschreven. Zoals de Yama’s dit zijn ethische voorschriften van onze handelingen, woorden en gedachten. De Niyama’s dit betekent ‘regel’ of ‘wet’. Niyama is discipline in handelen en gedrag en in onze houding ten opzicht van onszelf. De asana’s zijn de yogahoudingen. Pranayama dit is het beheersen van de ademhaling, om zo de innerlijke vitale energie (prana) te activeren. Pratyahara dit is het beheersen van de zintuigen. Als de geest de zintuigen leert beheersen, wordt hij minder snel afgeleid door prikkels van buitenaf. Dharana dit betekent concentratie van de geest, het vermogen om de aandacht blijvend gericht te houden op een object. Dhyana in dit stadium verkeert de geest in totale concentratie in zichzelf. Dit valt onder meditatie. Samadhi de geest is volledig onder controle gebracht en tot rust gekomen, en de yogi verkeert nu in gelukzalige eenheid. Zoals ik al eerder benoemde is yoga veel meer dan onszelf in allerlei onmogelijke bochten wringen. De fysieke houdingen hebben een diepe uitwerking op de subtiele energiestromen. Als het lichaam flexibel is, wordt ook de geest flexibeler en het leven aangenamer. Als je evenwichtig en flexibel bent. Met beide benen op de grond staat zul je ook de onvermijdelijke problemen en moeilijkheden die eenieder op zijn levensweg tegenkomt gemakkelijker aankunnen. Het beoefenen van yoga is een metafoor voor het leven. Je bent wie je bent, zonder belemmeringen en daar mag je trots op zijn!

Kijk hier voor het lesrooster. De yogalessen zijn schriftelijk opzegbaar en hebben 1 maand opzeg termijn. Tijdens erkende feestdagen zijn er geen yogalessen.Een proefles kost € 10,- en wordt verrekend met het eerste lesgeld bij aanmelding. Mits de aanmelding binnen 2 weken is.

Kosten
De yogalessen kosten € 41,50 euro per maand 1x per week of € 51,50 euro per maand voor onbeperkt aantal lessen. De lessen zijn schriftelijk opzegbaar en hebben 1 maand opzegtermijn. Mocht je een les missen mag deze in overleg worden ingehaald binnen 3 maanden. 

Lokatie
Yogi-Flower – C. van Eesterenplein 13a – 1333 KM Almere

Je kan je hier inschrijven.
Deze les is onderhevig aan de Algemene Voorwaarden

Aerial Yoga Volwassenen

Wil je eens een totaal andere vorm yoga proberen?

Deze vorm van yoga wordt ook wel anti-gravity yoga genoemd en komt uit Amerika. De yoga wordt gedaan doormiddel van doeken. Deze doeken zullen je ondersteunen, uitdagen en zelfvertrouwen en ontspanning geven tijdens de houdingen de meditatie en de eindontspanning. De voordelen van Aerial yoga je bouwt kracht op. Maakt je spieren soepeler, je rekt de spieren op een andere manier, je komt dieper in de houding en verruimt je geest. Geeft zelfvertrouwen, overgave je maakt andere verbindingen aan in de hersenen. Geeft verse bloedtoevoer naar de hersenen als je op de kop hangt. Gratis massage en het maakt het innerlijke kind in je wakker. En geeft natuurlijk heel veel plezier! Kijk hier voor het rooster.

Een proefles kost €  10,- en wordt verrekend met het eerste lesgeld bij aanmelding. Mits de aanmelding binnen 2 weken is.

Kosten
Yogalessen kosten € 41,50 euro per maand voor 1x per week les of € 51,50 euro per maand voor onbeperkt aantal lessen. De lessen zijn schriftelijk opzegbaar en hebben 1 maand opzegtermijn. Mocht je een les missen mag deze in overleg worden ingehaald binnen 3 maanden. 

Lokatie
Yogi-Flower – C. van Eesterenplein 13a – 1333 KM Almere

Je kan je hier inschrijven.
Deze les is onderhevig aan de Algemene Voorwaarden

Aerial Kinderyoga

Deze yogavorm is met doeken hangmatten.

Je leert om in de doeken te hangen, zwaaien, zwieren, ondersteboven te hangen, zelfvertrouwen te krijgen in je eigen kunnen en vooral plezier. De yogalessen zijn themagericht en speels opgezet. Zo komen bijvoorbeeld de vier jaargetijden aan bod. Of avonturen zoals sprookjes, indianenverhalen en bos en jungle. Maar ook andere onderwerpen zoals verdriet, liefde en belangrijke gebeurtenissen zoals feestdagen. Kinderen leren dan hun emoties een plaats te geven in hun leven. Er wordt tijdens de yogalessen vooral veel plezier gemaakt. Met slechts een paar sleutels van de oude wijsheid van yoga zal een kind zijn wezenlijke natuur weer herkennen. Doordat kinderen regelmatig yoga beoefenen zullen ze meer lichamelijke en geestelijke balans in hun leven krijgen, zullen ze positiever denken en aardiger voor zichzelf en anderen zijn.

Aerial Kinderyoga
4 t/m 12 jaar
Een proefles kost  € 5,- . Deze lessen gaan op basis van een strippenkaart. 4 lessen voor  € 32,50 euro en zijn 3 maanden geldig vanaf moment van aankoop. Draag geen scherpe sieraden, een shirt met mouwtjes voor de hygiene dat geeft meer comfort in het doek. Les reserveren via de website, vol is vol. Kijk hier voor het lesrooster.

Lokatie
Yogi-Flower – C. van Eesterenplein 13a – 1333 KM Almere

Je kan je hier inschrijven.
Deze les is onderhevig aan de Algemene Voorwaarden